Reklama
  • Poniedziałek, 20 marca 2017 (08:10)

    Przepis na karnawałowy krupnik

Składniki: ● 6 łyżek miodu ● 6 goździków (rozgniecionych w moździerzu) ● cukier waniliowy ● laska cynamonu ● sok oraz skórka otarta z pomarańczy ● 500 ml wódki.

Reklama

Sposób przygotowania: Miód włóż do rondelka i wstaw do większego garnka z gotującą wodą. Do gorącego dodaj przyprawy, sok i skórkę, podgrzewaj mieszając ok. 2 min. Zalej wódka, wymieszaj i podgrzewaj, nie gotując! Podawaj na ciepło.

100 rad

Zobacz również

  • Wersja z alkoholem • 80 ml tequili • 40 ml likieru pomarańczowego • 80 ml soku z limonki • cukier • 1/2 cytryny • kostki lodu Wersja bezalkoholowa: • 50 ml syropu cukrowego • 100 ml musu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.