Reklama
  • Czwartek, 21 stycznia 2016 (13:05)

    Jeżynowe orzeźwienie

Wersja z alkoholem: • 80 ml ginu • 30 ml soku jeżynowego • 2 łyżki syropu klonowego • 40 ml soku cytrynowego • 200 ml wody gazowanej • kostki lodu • mrożone jeżyny do dekoracji • listki mięty do dekoracji.

• 5 minut • dla 2 osób

Reklama

W wersji bezalkoholowej zrezygnuj z ginu. Napełnij szklanki kostkami lodu. Wlej gin, sok jeżynowy, syrop klonowy, sok z cytryny. Zamieszaj. Dodaj kilka owoców, uzupełnij wodą gazowaną. Udekoruj miętą.

Show
Więcej na temat:kostki lodu

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje: ● kilogram sporych dojrzałych owoców pigwy ● pół litra spirytusu o mocy 90% ● 200 ml przegotowanej wody ● 50-70 dag cukru kryształ. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.